|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maruda
Nowy
Dołączył: 18 Lis 2014
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 12:38, 19 Lis 2014 Temat postu: Poznajemy kuchnie świata - surströmming |
|
|
Urlop to przede wszystkim wypoczynek. Oprócz tego lubimy coś pozwiedzać, poznać nowe miejsce, a przy okazji posmakować tego co tam się jada. Dlatego lubimy posmakować na Podkarpaciu kutii, na śląsku cieszyńskim hauskyjzi, w Poznańskiem sosysek które dały początek frankfurterkom, na Podhalu bryndzy. Za granicą też szukamy dań miejscowych. W Tunezji polecam rachatłukum, we Włoszech szynki parmeńskiej, na Chorwacji burek, na Słowacji langosze i knedle, a w Szwecji surströmming - śledź kiszony. Na ten ostatni przysmak możemy się wybrać promem Stena Line [link widoczny dla zalogowanych] w ramach "rejsów turystycznych" w opcji poznawania kuchni Szwedzkiej. Teraz proponowane są właśnie dania bożonarodzeniowe .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Manastazja
Nowy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 11:16, 24 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Ja też uwielbiam poznawać nowe smaki, i staram się, wszędzie tam gdzie jestem, korzystać z miejscowych restauracji serwujących regionalne potrawy. Naprawdę warto.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|